najava

Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

03.01.2018.
u 16:53

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta strateškog plana ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine (2018. – 2021.) – okvirni dokument, koji je predložilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Na dnevnom redu bi se trebala naći i Informacija o provođenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH i рrioriteta za razvoj visokog obrazovanja u BiH za razdoblje 2016 – 2026 kao i Informacija o izvršenju Okvirnog zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o realizaciji višegodišnjeg kapitalnog projekta „Uspostava Operativno-komunikacijskog centra BiH 112“.

Vijeće ministara bi, između ostalog, trebalo razmatrati i Deklaraciju o kriterijima za utvrđivanje trase buduće autoceste između Beograda i Sarajeva, usvojene na jednoj od sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?