najava

Sutra sjednica Predsjedništva BiH

12.03.2018.
u 16:46

Redovita sjednica Predsjedništva BiH održat će se u utorak, 13. ožujka 2018. godine, u zgradi Predsjedništva BiH, sala 30/I, s početkom u 14.00 sati.

Preprema prijedlogu dnevnog reda Predsjedništtvo će između ostalog razmatrati Prijedlog odluke o prihvaćanju Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Rumunije o sukcesiji Bosne i Hercegovine bilateralnih ugovora zaključenih između Federativne Narodne Republike Jugoslavije/Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Narodne Republike Rumunjske /Socijalističke Republike Rumunije/Rumunjske na razini države i vlade, zatim Prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za Ugovor o amandmanu i pristupanju na Ugovor o grantu od 15.2.2011. između Bosne i Hercegovine, Vodovoda i kanalizacije Bijeljina a.d. Općine Bijeljina, Republike Srpske i Europske banke za obnovu i razvitak za potporu projektu Bijeljina faza 2- Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i proširenje mreže, Prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za Protokol 15 i 16 uz Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o ekonomskoj suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Koreje, Prijedlog odluke o davanju odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Europske agencije za sigurnost zračne plovidbe (EUROCONTROL) i Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, Agencije za civilno zrakoplovstvo bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, Ravnateljstva za civilno zrakoplovstvo Republike Srbije, Glavnog ravnateljstva civilnog zrakoplovstva Republike Slovačke, Agencije za civilno zrakoplovstvo Republike Slovenije, Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, Ministarstva obrane Mađarske i Agencije za civilno zrakoplovstvo Crne Gore. 

Razmatrat će se Prijedlog odluke o pristupanju Bosne i Hercegovine: Izmjenama i dopunama Konvencije o zaštiti morskog okoliša i obalskog područja Mediterana - Barcelonska konvencija, Sporazumu o zaštiti šišmiša u Europi (EUROBATS). 

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o zajmu (Projekt jačanja bankarskog sektora) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvitak, Sporazuma o financiranju Državnog programa aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu za 2016. godinu između Europske unije, koju zastupa Europsko povjerenstvo, i Bosne i Hercegovine, koju zastupa Ravnateljstvo za europske integracije Vijeća ministara BiH, Nota sporazuma o donaciji opreme za sigurnosne provjere između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?