Agencija za statistiku BiH

Sutra počinje anketa o privatnim i poslovnim putovanjima bh. građana

21.11.2018.
u 10:11

Agencija za statistiku BiH, u suradnji sa entitetskim zavodima za statistiku, prvi put će provesti anketno istraživanje o privatnim i poslovnim putovanjima stanovnika Bosne i Hercegovine.

Anketa će biti provedena od 22. studenoga do 4. prosinca 2018. na području cijele Bosne i Hercegovine, na reprezentativnom uzorku od 5.550 slučajno odabranih domaćinstava, od kojih je 3.300 iz Federacije BiH, 1.700 iz Republike Srpske i 550 iz Brčko Distrikta BiH.

Anketiranje će raditi anketno osoblje akreditirano od Agencije za statistiku BiH, Federalnog zavoda za statistiku FBiH i Republičkog zavoda za statistiku RS.

U Anketi će, osim demografskih, obrazovnih i drugih karakteristika stanovništva, biti prikupljani podaci o broju i karakteristikama višednevnih i jednodnevnih putovanja, razlozima odlaska na putovanja, trajanju putovanja, posjećenim destinacijama, navikama stanovnika Bosne i Hercegovine prilikom putovanja, ukupnoj potrošnji (prosječni izdaci na putovanjima uključujući putne troškove, troškove smještaja, hrane i pića, ulaznica, itd.) te drugim karakteristikama stanovništva u BiH.

Statističke institucije Bosne i Hercegovine jamče da će, u skladu sa Zakonom o statistici BiH i Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odgovori na postavljena pitanja biti strogo povjerljivi, da će ispitanici ostati potpuno anonimni i mole građane za aktivnu suradnju u realizaciji ove važne statističke aktivnosti, kaže se u priopćenju Agencije za statistiku BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije