prognoza

Sutra oblačno sa slabom kišom

14.04.2019.
u 15:55

U Bosni se sutra očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom, dok će u Hercegovini preovladavati umjerena naoblaka.

Slaba kiša povremeno može padati na sjeveru Hercegovine. U poslijepodnevnim satima u Hercegovini će biti i lokalnih pljuskova. Najizgledniji su na jugoistoku gdje može biti i grmljavine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. 

Danas je u Bosni bilo oblačno. Lokalno je padala slaba kiša. U Hercegovini je više sunčanog vremena bilo prije podne. U drugoj polovini dana u Hercegovini je bilo lokalnih pljuskova. 

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica -1; Ivan-sedlo 5; Bihać 6; Prijedor i Sanski Most 8; Banja Luka, Bugojno i Gradačac 9; Bijeljina, Brčko, Doboj, Srebrenica i Tuzla 10; Livno, Sarajevo i Trebinje 12; Neum i Zvornik 14; Široki Brijeg 15; Grude 16 i Mostar 17 stupnjeva, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije