ZASTUPNIČKI DOM

Sutra neće biti imenovani ministri iz SBB-a u Vijeće ministara

vijeće ministara
11.01.2016.
u 12:36

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto (HDZBiH) potvrdila je danas novinarima u Sarajevu da još uvijek u ovaj dom nije stigao prijedlog za kompletiranje Vijeća ministara BiH.

Naime, imenovanja je potrebno izvršiti nakon što su smjenjeni kadrovi Demokratske fronte (DF) ministar prometa i komunikacija Slavko Matanović i zamjenik ministrice obrane Emir Suljagić.

Odluku o njihovoj smjeni u parlamentarnu proceduru uputio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koji je u obrazloženju napisao kako DF-ove dužnosnike smjenjuje na zahtjev predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Na pozicije državnih ministara koje su pripadale Demokratskoj fronti trebali bi biti imenovani kadrovi iz Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

Krišto je danas pojasnila kako se zbog toga ovaj prijedlog odluke nije našao na dnenvom redu sjednice Zastupničkog doma koja je zakazana za sutra, 12. siječanj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?