TRAVNIK

Suradnjom do bolje konkurentnosti radne snage u Srednjobosanskoj županiji

29.03.2023.
u 15:44

U okviru projekta "Suradnjom do bolje konkurentnosti – SBK", koji realizira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Srednjobosanske županije (LPZ SBŽ) u Travniku je održana prigodna svečanost u povodu primopredaje CNC stroja za potrebe Srednje mješovite tehničke škole Travnik.

Oprema je nabavljena u cilju što kvalitetnije obuke kandidata u skladu s novim modulima za CNC operatere kao i za kvalitetniji praktični rad i učenje učenika u redovitom obrazovnom procesu, priopćili su u srijedu organizatori.  

Program obuke i stručnog usavršavanja za CNC operatere u SBŽ-u je samo jedna od aktivnosti predviđenih projektom "Suradnjom do bolje konkurentnosti – SBŽ" koja treba doprinijeti povećanju konkurentnosti radne snage u toj županiji.

U sklopu projekta planirano je provođenje obuke za minimalno 30 nezaposlenih osoba prijavljenih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje po novom programu osposobljavanja koji je odobrilo nadležno ministarstvo.

Projekt "Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBŽ" implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBŽ (LPZ SBŽ) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica "REZ" d.o.o. (vodeći partner), Služba za zapošljavanje SBŽ, Ministarstvo za privredu SBŽ, Sveučilište/Univerzitet "Vitez", Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i PU "Linija života" Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBŽ je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u sklopu projekta "Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II" (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Ovaj projekt ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?