Vlada HNŽ

Suradnja na izradi publikacije o bh. gospodarstvu za njemačko govorno područje

22.07.2022.
u 10:17

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je na radni sastanak Zdenka Štrigu i Mariju Ćeškić, predstavnike Uprave Poslovnoga centra ''Coral'' čija je djelatnost poslovno informiranje, gospodarsko umrežavanje, financiranje i realiziranje investicijskih projekata u BiH.

Gosti su predstavili prijedlog moguće zajedničke suradnje ''Corala'' i Vlade HNŽ-a, u prvomu redu kroz izradbu publikacije ''BiH Extra 2022./2023.'' u kojoj bi potencijalnim ulagačima u BiH s njemačkoga govornog područja, između ostalih, bili predstavljeni i ukupni potencijali Hercegovačko-neretvanske županije, stoji u priopćenju Vlade HNŽ-a.

''Investicije su naš glavni cilj, jer potencijali BiH su vrlo veliki, ali ni približno iskorišteni. Poduzetnicima želimo olakšati da u Njemačkoj nađu poslovne partnere, optimalne izvore financiranja te da apliciraju za sredstva Europske unije. Također, želimo izvoznike povezati s potencijalnim kupcima njihovih proizvoda, IT sektor s korisnicima njihovih softverskih rješenja i uslužni sektor s korisnicima usluga'', kazao je Štriga, ističući kako žele pokazati njemačkim gospodarstvenicima da je BiH idealno mjesto za poslovanje i ulaganje.

Herceg je iskazao zainteresiranost za ovaj oblik suradnje s ciljem promicanja gospodarskih subjekata i otvaranja prostora za nova ulaganja.

''Postojanje jedinstvene baze podataka u kojoj bi se mogli pronaći svi gospodarski podaci s našega prostora na njemačkom jeziku uvelike bi olakšalo posao tamošnjim gospodarstvenicima koji žele ulagati u BiH i HNŽ, ali i omogućilo privlačenje novih potencijalnih investitora u naše gospodarstvo. Vlada HNŽ-a prepoznaje ovakav oblik suradnje, pozdravljajući ju kao aktivnost koja otvara nove mogućnosti gospodarskoga rasta i razvitka u ovim izazovnim vremenima'', zaključio je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije