Sastanak neovisnih načelnika i gradonačelnika

Suradnja da, ali bez nove stranke ili bh. verzije

13.11.2016.
u 08:00

- Neovisni kandidati koji su osvojili načelničke i gradonačelničke pozicije na nedavnim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini neće osnivati svoju stranku, ali će međusobno tijesno surađivati.

Mogućnost stvaranja nove stranke ili neke vrste bosanskohercegovačkog Mosta pojavila se u javnosti odmah nakon proglašenja izbornih rezultata. Činjenica da su neovisni kandidati ostvarili do sada nezapamćen uspjeh te da je većina njih proizišla iz okrilja SDA, dodatno je pojačavala špekulacije o osnivanju nove stranke.

Međutim, načelnici Starog Grada, Bužima, Kalesije, Visokog i Bosanskog Petrovca, te gradonačelnici Zenice i Goražda, na jučerašnjem sastanku odbacili su mogućnost udruživanja u novu stranku. Na sastanku, kojem su nazočili načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, načelnica Visokog Amra Babić, načelnik Bužima Zikrija Duraković, načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić, načelnik Kalesije Sead Džafić, te gradonačelnici Goražda i Zenice Muhamed Ramović i Fuad Kasumović, rečeno je kako će im problemi lokalne samouprave biti prioritet te da im za njihovo rješavanje nisu potrebne političke stranke.  - Nema govora o osnivanju nove stranke ni o pridruživanju nekom novom bloku. Imam obvezu prema 60 posto birača na području Visokog

i bilo bi krajnje neozbiljno baviti se visokom politikom, a ne njihovim problemima. Nemam ni želju ni ambiciju biti član neke političke stranke kojom će netko dirigirati, zapovjedati i tražiti ustupke, kazala je nova - stara načelnica općine Visoko Amra Babić. Cilj sastanka u Sarajevu bilo je udruživanje neovisnih načelnika i gradonačelnika kako bi svoj posao radili učinkovitije i bolje, ali ne kroz novu političku opciju. 

- Politika je sve u životu i sve opcije su otvorene, bude li opstrukcija s viših razina, bit će opstrukcija i s naše strane. Što ćemo u političkim smislu uraditi, rano je govoriti, ali bitno je da su građani na izborima poručili da im je dosta stranaka jer su sve varale, zaključio je novi zenički gradonačelnik Fuad Kasumović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije