Mektić - Holgrem:

Suradnja BiH i Švedske u borbi protiv kriminala i korupcije

asd
20.04.2017.
u 15:15

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s generalnim direktorom Sudske administracije Švedske Martinom Holgremom i švedskim veleposlanikom u BiH Andersom Hagelbergom.

Razgovarano je o daljnjoj suradnji institucija BiH i Švedske, posebno kada je u pitanju  u jačanju kapaciteta institucija u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Holgrem je upoznao Mektića s aktualnim projektom koji provodi njegova zemlja u BiH s ciljem unapređenja efikasnosti sudova i povećanja odgovornosti sudije i tužitelja.

Mektić je taj projekat i iskustva Švedske u toj oblasti ocijenio veoma značajnim ukazujući na probleme u toj oblasti te navodeći konkretne primjere neefikasnosti u procesuiranju velikih  afera.

- Korupcija je rak rana ovog društva i bez procesuiranja velikih korupcionaških afera i oduzimanja nelegalno stečene imovine prijeti nam potpuno ekonomsko urušavanje i povećanje siromaštva. Zbog toga je dobrodošla podrška i iskustva Švedske u ovoj oblasti, jer bez efikasnih pravosudnih institucija nećemo moći izboriti se protiv ove pošasti - kazao je Mektić, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije