ISPROBAJTE

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA NAJMEKANIJE KIFLICE: Ukusne i lagane, a traju danima

kiflice
shutterstock
12.05.2022.
u 18:05

Oduševite ukućane mekanim kiflicama predivnog okusa. Lagane su, a traju danima.

Sastojci:
1,1 kg brašna
500 ml mlijeka
300 ml ulja
2 jaja
2 žlice šećera
1 žlica soli
50 g svježeg kvasca
1 jaje (za premazivanje)
sezam za posipanje
1 margarin

Priprema:
U mlako mlijeko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera te ostavite da nadođe.
U posudi sjedinite ulje, jaja, šećer i sol, a zatim dodajte i mlijeko s nadošlim kvascem, piše Dnevno.hr.
Dodajte brašno i zamijesite tijesto pa ostavite 30 minuta na toplome mjestu da nadođe.
Nadošlo tijesto podijelite na tri dijela te svaki dio posebno razvucite valjkom za tijesto u krug promjera 45 cm.
Nožem izrežite na 12 dijelova ili na 16 ako želite manje kiflice.
Margarin (50 g) istopite i pomoću četkice premažite svaki trokut, a onda urolajte kiflice.
Slažite na lim za pečenje na koji ste prije toga naribali margarin (oko 75 g) i ostavite još 30 minuta na toplome mjestu.
Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite sezamom.
Po želji na svaku kiflicu možete dodati i mali komad margarina. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije