Zvizdić - Corrias:

Suosjećamo sa građanima Italije

Zvizdić - Corrias:
29.08.2016.
u 17:05

 Povodom niza katastrofalnih potresa koji su pogodili centralnu Italiju, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Republike Italije u BiH Ruggerom Corriasom i još jednom uputio riječi podrške i suosjećanja s italijanskim narodom.

Predsjedatelj Zvizdić je rekao da je, ukoliko se pokaže potreba, Bosna i Hercegovina spremna poslati pomoć u educiranim specijalnim timovima za djelovanje u ovakvim uslovima kako bi bile ublažene posljedice potresa.

Veleposlanik Corrias je zahvalio građanima Bosne i Hercegovine na podršci i rekao da italijanske vlasti ulažu napore da se spasi što više ljudskih života i da se, što je moguće prije, normalizira život građana.

- Osjetili smo i vidjeli solidarnost cijele BiH. Želim da još jednom zahvalim vašim građanima za riječi ohrabrenja. To su istinski znakovi prijateljstva - rekao je veleposlanik Corrias tijekom susreta sa predsjedateljem Zvizdićem.

Zvizdić je, također, upoznao veleposlanika Corriasa o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i izrazio zabrinutost zbog najavljenog održavanja referenduma u entitetu Republika Srpska.  Izrazio je očekivanje da će sutrašnja odluka Vijeća za provedbu mira (PIC) biti u cilju zaštite Ustava BiH i odredbi Daytonskog mirovnog sporazuma, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije