čelnici HVIDRA-e na sastanku u Aluminiju

Šunjić: Aluminij je tvornica od presudne važnosti za naš narod, za Mostar i Hercegovinu

Hvidra aluminij
22.11.2016.
u 09:37

Snažan Aluminij znači i snažno domaće gospodarstvo, znači zaustavljanje iseljavanja mladih, stabilno punjenje gradskoga, županijskoga i federalnoga proračuna - kazao je Šunjić

Direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić, izvršni direktor za ekonomsko-financijske poslove Dražen Pandža, predsjednik NO-a Aluminija Dalibor Miloš i direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Društva Darko Juka u ponedjeljak su održali radni sastanak s članovima predsjedništva mostarskoga ogranka Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskoga rata Herceg-Bosne.

Predsjednik Hvidre Mostar Miro Šunjić, zajedno sa suradnicima Marinom Ćorićem, Ivanom Bevandom, Davorom Galićem i Željkom Mikulićem, kao čelnik jedne od najutjecajnijih udruga građana u BiH, predložio je organiziranje ovoga susreta, s ciljem upoznavanja HVIDRA-e i njenog šireg članstva sa stanjem u najvećemu gospodarskom subjektu ovoga podneblja koji je, ponovljeno je, motorom razvitka cjelokupne BiH, priopćeno je iz Aluminija d.d. Mostar.

- Aluminijeva uprava i svi njegovi djelatnici imaju punu potporu naše organizacije, jer čine nevjerojatno hrabar iskorak u odnosu na stanje u kojemu se Aluminij nalazio proteklih godina, a koje mi s posebnim zanimanjem pratimo. Aluminij je tvornica od presudne važnosti za naš narod, za Mostar i Hercegovinu, jer snažan Aluminij znači i snažno domaće gospodarstvo, znači zaustavljanje iseljavanja mladih, stabilno punjenje gradskoga, županijskoga i federalnoga proračuna - kazao je Šunjić, nakon što je izaslanstvo HVIDRA-e upoznato s osjetnim pomacima koji su u Aluminiju napravljeni u proteklih dva mjeseca, a koji će tvornici osigurati pozitivno poslovanje u 2017. godini, nakon punih osam godina stalnoga poslovanja s gubitkom.

Gadžić je poručio kako ga raduje što se javnost u ovolikoj mjeri zanima za Aluminij, njegov oporavak i ponovni rast.

- Osobito me veseli osjetiti toliku emociju, vezanost za Aluminij i ushićenje kada kažemo kako ćemo dogodine izići iz krize. Čelnicima HVIDRA-e govorio sam o Planu strateškoga restrukturiranja našega poslovanja, revidiranim ugovorima s dobavljačima i kupcima, o novomu načinu kupovine električne energije, mjerama štednje, ali i o naslijeđenim višemilijunskim dugovanjima, o planu vraćanja Aluminijevih proizvodnih pogona u puni kapacitet, te o strategiji širenja naše proizvodne ponude na proizvode s višim stupnjem obradbe i s višom dodanom vrijednošću, čiji će plasman olakšati upravljanje rizicima koje nose burzovna kretanja cijena. Ovi ljudi predstavljaju osobito osjetljivu populaciju naših sugrađana i prema njima osjećam posebno poštovanje, ali i odgovornost, ne gubeći iz vida činjenicu u kojoj su mjeri oni, u najtežim vremenima, zadužili sviju nas. Našom je zadaćom danas odužiti im se boljim i stabilnijim životnim uvjetima, a oporavkom Aluminija upravo to postižemo – ustvrdio je Gadžić. 

Sastanak je završen službenim pozivom cjelokupnoj Aluminijevoj upravi na završnicu tradicionalnoga Hvidrina malonogometnog turnira 2016. godine, uz posebnu napomenu kako je Hvidra Mostar uvijek na Aluminij gledala kao na strateški subjekt koji ovaj dio države, pa i državu u cjelini, vuče naprijed, u što, nakon ovoga susreta, samo još čvršće vjeruju, priopćeno je iz Aluminija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije