Kiseljak

“Sunčani Hvar” traži 600 sezonaca u središnjoj Bosni

11.03.2017.
u 09:00

Pod sloganom “Mjesto gdje je posao zabava”, tvrtka “Sunčani Hvar”, lanac koji ima sedam hotela visoke kategorije smještenih na jednom od najljepših otoka Jadrana - Hvaru, idući će tjedan u trima općinama Srednjobosanske županije, Novom Travniku, Vitezu i Kiseljaku, organizirati Dane otvorenih vrata.

Na njima će zainteresiranim nezaposlenim osobama s područja središnje Bosne predstaviti poslove koje bi, kako ističu, na obostrano zadovoljstvo u ovogodišnjoj turističkoj sezoni mogle obavljati osobe koje su trenutačno na evidenciji nezaposlenih u središnjoj Bosni. Na Hvaru, u hotelima “Sunčani Hvar”, nude im se poslovi konobara, barmena, kuhara te sobarica i čistačica. Dani otvorenih vrata “Sunčanog Hvara” u utorak 14. ožujka održat će se u Vitezu i u Novom Travniku, u prostorijama općinskih službi za zapošljavanje.

Dan poslije, 15. ožujka s početkom u 9 sati, Dani otvorenih vrata “Sunčanog Hvara” održat će se i u Kiseljaku u Općinskoj vijećnici. Općinske vlasti u Kiseljaku ovaj su događaj podržale maksimalno, a jedan od načina je i ustupanje prikladnog prostora, vijećnice, potvrdili su nam u Službi za zapošljavanje u Kiseljaku. “Pozivam sve zainteresirane, ne samo iz Kiseljaka već i okolnih općina, prije svega Fojnice i Kreševa, da dođu na predstavljanje, informiraju se o uvjetima i mogućnostima zaposlenja. Smatram da je ovo prilika koju nezaposlene osobe čiji se profil zanimanja traži ne bi trebale propustiti”, kaže Pero Madžar, voditelj Službe za zapošljavanje, ispostave u Kiseljaku.

Održavanje Dana otvorenih vrata u trima općinama Srednjobosanske županije, potvrdili su nam u kiseljačkoj ispostavi spomenute Službe, nastavak je suradnje koju tvrtka “Sunčani Hvar” d. d. ima sa službama za zapošljavanje diljem BiH. Dobra vijest je da spomenuta tvrtka iz RH, koja na ovaj način traži više od 600 sezonaca, planira suradnju sa službama za zapošljavanje nastaviti.

“Ovo je jedan novi pristup u zapošljavanju koji će imati dugoročan karakter. Ako se pokažu dobrim radnicima, sezonci s ovih naših prostora, kao i cijele BiH, nakon dvije odrađene sezone ostvaruju prava iz radnog odnosa koja uključuju i naknadu za nezaposlene nakon završetka sezone”, objasnio nam je Madžar.

Inače, kiseljačka ispostava Službe za zapošljavanje među najatraktivnijima je u SBŽ-u. Na evidenciji nezaposlenih imaju 2488 osoba, što je značajno smanjenje u odnosu na broj od tri tisuće nezaposlenih koliko su ih imali prije nekoliko godina. Raduje podatak da je većina nezaposlenih posao dobila uglavnom u domaćim tvrtkama te da je broj zaposlenih, prema evidenciji Porezne uprave, ispostave u Kiseljaku, značajno veći od broja nezaposlenih. “U Kiseljaku imamo 4300 zaposlenih. Pod pretpostavkom da dio s evidencije nezaposlenih ipak radi, povremeno ili nije prijavljen, dolazimo do podatka kako je zaposlenih u Kiseljaku skoro dvostruko više od nezaposlenih, čime se malo koja općina u središnjoj Bosni, pa i BiH, može pohvaliti”, zaključuje voditelj Službe za zapošljavanje u Kiseljaku. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije