MOSTAR

SUM stvara temelje za razvoj budućih generacija sportskih talenata u regiji

02.04.2024.
u 11:56

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru (Studij kineziologije), održan je značajan događaj posvećen promicanju vrhunskog sporta i integraciji sportske znanosti i prakse. Okrugli stol pod nazivom 'Put prema izvrsnosti – sportska znanost i praksa' organiziran je s ciljem promicanja suradnje između akademske zajednice, sportskih stručnjaka i praktičara, te institucija koje podržavaju razvoj vrhunskog sporta.

Uvodni dio skupa je bio predstavljanje novoosnovanog Centra za istraživanja i razvoj vrhunskog sporta (CIRS) od strane prof. dr. Mirana Pehara. CIRS je ambiciozna inicijativa koja teži postavljanju novih standarda u sportskoj znanosti i praksi, nudeći prostor za istraživanje, inovaciju i edukaciju u području sportske izvrsnosti.

Nakon uvodnog dijela, uslijedila je panel diskusija moderirana od strane dr. sc. Mate Brekala, gdje su panelisti istaknuti stručnjaci iz područja kineziologije i sporta: prof. dr. Damir Sekulić s Kineziološkog fakulteta u Splitu, prof. dr. Marin Ćorluka, dekan fakulteta domaćina skupa, prof. dr. Igor Jukić s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te proslavljeni košarkaški trener, gospodin Jasmin Repeša, koji trenutno obnaša dužnost direktora hrvatske košarkaške reprezentacije. Diskusija je obuhvatila širok spektar tema vezanih za razvoja i unaprjeđenja sportske izvrsnosti.

Nakon završetka formalnog dijela skupa, sudionici su imali priliku obići sportske objekte Sveučilišnog kampusa Rodoč i osobno se uvjeriti u sportsko-rekreacijski potencijal tih prostora.

Osim navedenih stručnjaka i predstavnika akademske zajednice, skupu su prisustvovali i brojni drugi predstavnici Sveučilišta u Mostaru, kinezioloških fakulteta iz Tuzle, Sarajeva, Splita, Zagreba, Nikšića, predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine, predstavnici sportskih saveza, sportskih klubova i brojne osobe iz političkog života.

Ovaj događaj označava važan korak prema povezivanju akademske zajednice, stručnjaka iz područja sporta te političkih i institucionalnih aktera kako bi se osigurala podrška i poticaj za izvrsnost u sportu, te stvorili temelji za razvoj budućih generacija sportskih talenata u regiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije