banja luka

Sufinanciranjem umjetne oplodnje u Banja Luci rođeno šest beba

umjetna oplodnja
01.11.2016.
u 14:30

Grad Banja Luka će ove godine podržati 12 zahtjeva za sufinanciranje troškova jedne procedure umjetne oplodnje, u ukupnom iznosu od 30.000 KM.

Pojedinačni iznos koji će biti dodijeljen je 2.500 KM.

U gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti navode da su zaprimljena 34 zahtjeva, za sufinanciranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije (umjetne oplodnje).

Pristigle zahtjeve rješavala je Komisija za dodjelu jednokratne novčane pomoći za podršku pronatalitetnoj politici Grada Banja Luka te konstatirala da 33 zahtjeva ispunjavaju uvjete propisane pravilnikom.

Komisija je izvršila bodovanje na osnovu utvrđenih kriterija i izradila rang-listu prioriteta.

Radi podrške pronatalitetnoj politici, Grad Banja Luka od 2009. godine (izuzev 2014. godine) sufinancira troškove jedne procedure umjetne oplodnje.

Po podacima gradskog Odjela za društvene djelatnosti, u tom periodu pozitivno su riješena 84 zahtjeva za šta je izdvojeno 218.800 KM.

U ovom odjeljenju raspolažu informacijama da je procedurama umjetne oplodnje, sufinanciranim proračunskim sredstvima Grada, dosad rođeno šest beba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?