Vrijedno druženje

Sudionicima na dar “Susreti” i godišnje članstvo u knjižnici Grude

27.04.2016.
u 07:00

Knjižnica u Grudama vrijedno radi kako bi dala na snazi kulturi u Grudama, a posebno je to vidljivo otkako je uselila u nove prostorije Kulturnog doma u Grudama, u Parku hrvatskih velikana.

Preseljenje prije godinu dana

Protekli tjedan voditeljica knjižnice Snježana Barić organizirala je manifestaciju Dan hrvatske knjige, koja je oduševila djecu. Obilježen je i Međunarodni dan knjige, što potvrđuje vrijedan rad grudske knjižnice. - Knjižnicu su posjetila djeca svih pet vrtića naše općine. Uz izraze dobrodošlice i izražavanje zadovoljstva na posjetu prionuli su na zadane zadatke iz likovne radionice. Animirali smo ih čitanjem odabranih bajki, priča i poezije za djecu.

Počastili su nas svojom nazočnošću pjevajući pjesme na engleskom i hrvatskom jeziku. Oduševili smo se tolikom nadarenošću, kreativnošću te spontanošću te male djece prepune znanja, ispričala je Snježana Barić, voditeljica knjižnice u Grudama. Knjižnica postoji pola stoljeća. Prošle godine, 4. svibnja, ušla je u novi, adekvatan prostor. Zahvaljujući svojevrsnoj obnovi, njezina voditeljica kao i kulturne institucije s područja općine Grude koriste knjižnicu, kao i prostor ispred za brojne, pozitivne kulturne projekte. - Lijepo je bilo sudjelovati u interakciji: dar - knjižnici, dar - darivatelju. Želimo zahvaliti svim ljubiteljima knjige koji su posjetili knjižnicu i darovali knjige. Knjižni fond je obogaćen za sto naslova. Zanimljiv dio priče je i “Kviz znanja” koji smo ostvarili s učenicima Osnovne škole Ruđera Boškovića i Srednje škole A. B. Šimića.

Zahvala plemenitim ljudima

Učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja su pokazali izvrsno znanje i uzorno vladanje, vedrinu i zahvalnost. Svi sudionici su darivani članskim iskaznicama i godišnjakom “Susreti”, potvrdila je voditeljica knjižnice Snježana Barić koja se zahvalila plemenitim i kreativnim ljudima koji na bilo koji način podržavaju knjižnicu u Grudama. Uz bogat dnevni program, navečer je uz zvuke gitare završeno jedno prelijepo književno druženje i Dan hrvatske knjige.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?