Tri scenarija

Sudbina Izbornog zakona: Kriza, ‘presuda’ OHR-a ili povijesni dogovor

izbori
AFP
08.08.2017.
u 07:00

Posve je izvjesno kako će se ključne bošnjačke i hrvatske stranke morati usuglasiti oko izmjena Izbornoga zakona, što se od gotovo tehničkog problema prometnulo u najkrupnije političko pitanje koje daje odgovor i oko međusobnog uvažavanja i odnosa dvaju naroda Bošnjaka i Hrvata, piše Večernji list BiH.  Ili će pak ti odnosi skliznuti stubu niže, što bi onda dovelo i do turbulencija koje štete interesima sviju, najviše države BiH. Ako je suditi po izjavama koje gotovo graniče s meteorološki uvjetima, do dogovora će teško doći, no riječ je, prije svega, o podizanju letvice kako ni jedna od strana ne bi na kraju te utakmice ispala kao gubitnička. Najviše pritiska je na Stranci demokratske akcije koja, pritisnuta stajalištima agresivne probošnjačke “građanske” ljevice, ne smije ostaviti dojam kako je nešto “popustila” Hrvatima.

Hrvat, Srbin i Bošnjak

U suštini, tri su moguća raspleta oko promjena, odnosno zadržavanja sadašnjeg neustavnoga i nazakonitog okvira, ako ne za održavanje, onda zasigurno za provedbu izbornih rezultata. 


Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije