PRESUDA
Povratak na članak

Sud u Strasbourgu nije za ukidanje konstitutivnosti, nego traži prava za manjine

Manipulacijama se posve iskrivljuje meritum presude u predmetu "Zornić"

Komentari 3

IP
ipakseokrece
15:56 16.09.2022.

Daytonski sporazum je RATNI SPORAZUM. Njime je okončan rat. On se ne može mijenjati žetonima, sejdama, "spontanim" miloševićevskim jogurt revolucijama , urlajućim nacionalizmom i majorizacijom. Iz njega se može povući, direktno i jasno ili balkaniziranjem, a ako tko takvo što izvoli prvo bi trebao promisliti što stvarno voli a što ne voli, jer bi mu se lako moglo dogoditi da se te dvije stvari zamijene...

VL
HA
Habuhabuhabu
15:44 16.09.2022.

Čemu služi ta konstitutivnost kad jedan čovjek unutar jedne konstitutivne grupe odlučuje ko je a ko nije legitiman.

VL
IP
ipakseokrece
15:42 16.09.2022.

ESLJP uopće nema ovlasti ulaziti u temu konstitutivnosti naroda. Tu se ne radi o ljudskom pravu jer bi se u suprotnom i Belgija s konstitutivnim Flamancima i Valoncima također našla u istoj situaciji. Činjenica je da si je ESLJP s ovom presudom dopustio izlet u probošnjačku maglu koliko god se radilo tek o pokušaju paraknjiževne pseudopoezije u pravnoj prozi. Tom opisu tu jednostavno nije mjesto iako on sam za sebe nema pravno značenje. Njegova jedina svrha falš back vokala u kakvom potencijalnom bošnjačkom fortissimu je potpuno promašena. Uglavnom, za ukidanje konstitutivnosti niti ima niti može biti ikakva pravnog temelja.

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.