Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić održao je u Sarajevu sastanak s predstavnicima vlasti i nadležnih javnih poduzeća Sarajevske županije.

Subvencije za struju za najugroženije - po 20 KM

struja
23.07.2022.
u 08:10

Ministar Džindić inicirao je ovaj sastanak u cilju donošenja rješenja na zaštiti građana od posljedica poskupljenja plina, izazvanog globalnim događanjima u Europi i svijetu, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. Sastanku su prisustvovali premijer SŽ-a Edin Forto, ministar komunalnoga gospodarstva, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Sarajevske županije Enver Hadžiahmetović, direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević, direktorica BH-Gasa Nihada Glamoč, direktor Sarajevogasa Edis Baković te direktor Toplana - Sarajevo Sejfo Ušanović. Džindić je nakon sastanka, na konferenciji za medije rekao da će se opet susresti 22. kolovoza i analizirati sve ove teme o kojima su danas razgovarali i predložiti model kako da pomognu. On je naveo da je cilj sastanka bio da se pomogne građanima i da ne prelaze na neke druge energente jer bi to utjecalo na zagađenje i uvjete života. Naveo je i da je njegovo Ministarstvo pripremilo prijedlog odluke za subvencioniranje električne energije za najugroženije. - Uradili smo odluku, očekujemo da će dobiti sva tri potrebna mišljenja i od 1. srpnja idućih pet mjeseci subvencioniramo električnu energiju za socijalno ugrožene s 20 KM po računu. To je dodatnih 20 KM po računu za pet mjeseci uz postojećih pet KM. Spiskove će imati Federalno ministarstvo za socijalni rad i politiku. Predložili smo i da izradimo prijedlog za plin, vidjet ćemo može li se napraviti jedan takav model - kazao je Džindić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?