Vijeće ministara BiH

Stvoreni uvjeti za rad odbora za olakšavanje trgovine BiH

25.09.2018.
u 17:19

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je Odluku o imenovanju članova Odbora za olakšavanje trgovine Bosne i Hercegovine.

Odbor za olakšavanje trgovine uspostavljen je Odlukom Vijeća ministara BiH u svibnju ove godine u skladu sa Akcijskim planom za Zapadni Balkan i u okviru provedbe Reformske agende.

U ovaj odbor sada su imenovani predstavnici nadležnih ministarstava i institucija na razini BiH, entiteta i Brčko Distrikta BiH, uključujući i predstavnike Vanjskotrgovinske komore BiH i gospodarskih komora entiteta te Brčko Distrikta.

Odborom će predsjedavati ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, a njegov zamjenik će biti direktor Uprave za neizravno oporezivanje BiH Miro Džakula.

Uz bolji dijalog s gospodarstvenicima u BiH, Odbor će raditi na daljnjem pojednostavljivanju i harmonizaciji carinskih i drugih graničnih procedura u skladu
s međunarodnim standardima, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?