Javni natječaj u Čitluku

Studentima 50.000 KM pomoći

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
07.03.2016.
u 08:00

Novčana pomoć studentu koji ispuni uvjete natječaja iznosit će 1000 KM godišnje, a isplaćivat će se u deset jednakih mjesečnih obroka

Čitlučki načelnik Ivo Jerkić raspisao je javni natječaj za dodjelu novčane pomoći određenim kategorijama studenata s područja općine Čitluk za akademsku 2015./2016. godinu. Pomoć studentima dodjeljivat će se na temelju pravilnika o načinu i kriterijima za dodjelu novčane pomoći studentima u tekućoj akademskoj godini, piše Večernji list BiH. Novčana pomoć studentu koji ispuni uvjete natječaja iznosit će 1000 KM godišnje, a isplaćivat će se u deset jednakih mjesečnih obroka počevši retroaktivno od 1. studenog 2015. do 31. kolovoza 2016. godine.

Retroaktivna isplata

Ove godine Općina Čitluk iz svog proračuna studentima s područja Brotnja planira dodijeliti 50.000 KM pomoći.

Sukladno uvjetima iz natječaja, pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti studenti koji su državljani BiH, koji imaju prebivalište na području općine Čitluk, koji su redoviti studenti (osim studenata prve godine dodiplomskog studija), koji studiraju na državnim fakultetima u BiH i Hrvatskoj, koji, osim iz opravdanih razloga, nisu ponavljali godinu studija i ne primaju stipendiju od drugog davatelja, studentski kredit ili subvenciju za smještaj u studentski dom, te da nisu stariji od 26 godina. Pod posebnim uvjetima, dodjelu novčane pomoći Općine Čitluk može ostvariti student koji je: dijete poginulog ili nestalog branitelja iz Domovinskog rata, invalid sa 60 posto i više invaliditeta, dijete bez jednog ili oba roditelja, dijete invalida Domovinskog rata i civilnih invalida s 90 posto i više invaliditeta, dijete iz obitelji s četvero i više djece na redovitom školovanju ili predškolske dobi, dobitnik Rektorove ili Dekanove nagrade, učenik generacije u srednjoj školi te studenti koji pohađaju fakultet za deficitarna zanimanja.

Odluku o dodjeli novčane pomoći studentima donosi općinski načelnik. Uz zahtjev za dodjelu novčane pomoći s naznakom kontakt-telefona, zainteresirani studenti dužni su priložiti odgovarajuće potvrde kojima dokazuju kako ispunjavaju uvjete natječaja.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog natječaja na oglasnoj ploči u zgradi Općine i web-stranici općine Čitluk: www.citluk.ba, a prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Općina Čitluk, Trg žrtava Domovinskog rata 1, 88260 Čitluk, Povjerenstvu za provedbu javnog natječaja dodjelu novčane pomoći studentima u akademskoj 2015./16., s naznakom “Ne otvarati”.

Za svaku pohvalu

Odluka OV Čitluk da se za pomoć studentima iz općinskog proračuna osigura 50.000 konvertibilnih maraka za svaku pohvalu jer u ovoj krizi studentima predstavlja dodatnu stimulaciju za njihovo daljnje školovanje i
usavršavanje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije