Naslovnica Vijesti

Studenti iz ZH županije smještaj u Studentski dom plaćat će 156 KM

05. rujna 2018. u 11:15 0 komentara 122 prikaza

Studenti iz Zapadnohercegovačke županije za smještaj u Studentskom domu Studentskog centra u Mostaru tijekom ove akademske godine plaćat će jednak iznos kao i studenti iz svih ostalih županija, odnosno 156 KM mjesečno.
 

Sastanak u četvrtak
Kako doznajemo iz Vlade Zapadnohercegovačke županije, u četvrtak u 10 sati bi u zgradi Vlade u Širokom Brijegu trebao biti održan službeni sastanak između članova Vlade Zapadnohercegovačke županije i Uprave Studentskog centra Mostar na kojem će biti dogovorena daljnja suradnja odnosno subvencioniranje smještaja i hrane u Studentskom centru Mostar za studenata ove županije. Nakon spomenutog sastanka točka o subvencioniranju će se naći na Vladi Zapadnohercegovačke županije. Kako sada stvari stoje, Vlada bi se o ovome trebala izjasniti već ovaj tjedan. Inače, važno je naglasiti kako je službeni stav Vlade Zapadnohercegovačke županije podrška mladima, a posebice studentima kao budućim akademskim građanima Bosne i Hercegovine. Inače, jučer je u Širokom Brijegu održana sjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije na kojoj je utvrđen prijedlog Zakona o ljekarničkoj djelatnosti i uputila ga u daljnju proceduru Skupštine Zapadnohercegovačke županije. Vlada je usvojila izvješće o izvršenju proračuna Zapadnohercegovačke županije u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. godine te izvješće o utrošku sredstava tekućih zaliha proračuna Zapadnohercegovačke županije za 2018. godinu za razdoblje siječanj – lipanj 2018. godine.
 

Prijem vježbenika
Također, donesena je uredba o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema vježbenika s visokim obrazovanjem u Zapadnohercegovačkoj županiji.
Uz to Vlada je donijela odluku o prenamjeni računa za posebne namjene – posebnog transakcijskog računa u okviru Jedinstvenog računa riznice za sredstva dobivena iz EU fondova i međunarodnih organizacija u račun za posebne namjene – posebni transakcijski račun u okviru Jedinstvenog računa riznice za uplatu predujma od Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske za projekt PESCAR.
Uz navedeno donesena je i odluka o davanju suglasnosti na odluku Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije o isplati sredstava za investicije u zdravstvu predviđene financijskim planom Zavoda za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije za 2018. godinu; odluka o utrošku sredstava „Tekući prijenosi za programe kulture“ utvrđenih proračunom Zapadnohercegovačke županije za 2018. godinu; odluka o utvrđivanju javnog interesa za projekt izgradnje trake za spora vozila M 6.1 dionica Posušje – Široki Brijeg od 12 + 913 km do 16 + 994,27 km i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Općini Posušje za prihvaćanje reprograma obveza po robnom kreditu UniCredit Bank Austria AG za „Projekt rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sustava općine Posušje“, koju je uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.