MOGU ZADRŽATI VIRUS

Stručnjaci otkrili: Nemojte nositi nakit po rukama za vrijeme koronavirusa

ilustracija
17.03.2020.
u 18:39

S obzirom na to da je trenutno higijena najvažnija u borbi protiv koronavirusa, trebali biste voditi računa i o svom nakitu.

Pranje ruku je jako važno u vrijeme koronavirusa, ali narukvice i prsteni koje svakodnevno nosite mogu biti loši za vašu higijenu i zdravlje, prenosi insider.com. Nakit zapravo sprječava od efikasnog pranja ruku i dezinfekcije, kako tvrde stručnjaci.

Istraživanje provedeno na sveučilištu u Georgiji pokazalo je da osobe koje nose nakit ne mogu dovoljno dobro održavati higijenu jer koža ispod nakita ostaje zaštićena od dezinfekcije i postaje idealno mjesto za razvoj bakterija. Također su pokazali da osobe koje ne nose prstene bolje operu svoje ruke, nego oni koji ih nose.

Sredstvo za dezinfekciju je također manje efikasan zbog nakita. Ranije istraživanje pokazalo je da osoba koje nose prstene, nakon korištenja dezinfekcijskih sredstava, imaju više bakterija na rukama, nego oni koji nemaju nakit. No, nije dovoljno samo skinuti nakit za vrijeme pranja ruku i dezinfekcije.

“Ako je vaš nakit zaražen bakterijama i vi ga samo vratite nakon pranja ruku, vaše ruke ponovno će biti zaražene”, rekla je Lucy Wilson, stručnjakinja za zdravstvo i zdravlje. “Ako nećete dezinficirati vaš nakit, onda ga nemojte ni skidati pa ponovno stavljati.”

Ako niste spremni na opraštanje od svog nakita, stručnjaci preporučuju uz pranje ruku da sapunom i toplom vodom operete i svoj nakit kako bi bili sigurni da ste ga dezinficirali od svih bakterija. No, nikako ga nemojte prati dezinfekcijskim sredstvom jer biste ga mogli uništiti i ostati bez nakita.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?