SJAJNA IDEJA!

Stručnjaci otkrili kako skinuti mrlje s odjeće uz pomoć jednog prirodnog proizvoda

odjeća, perilica
shutterstock
02.05.2022.
u 07:42

Ključno je ne preopteretiti perilicu kako bi deterdžent mogao izaći iz tkanine.

Deterdžent je dizajniran za čišćenje odjeće pa je vrlo frustrirajuće kada umjesto toga zaprlja vašu odjeću. Ponekad deterdžent može ostaviti tragove na odjeći, a stručnjaci za čišćenje otkrili su kako ih ukloniti. Ako preopteretite perilicu i deterdžent se ne može pravilno raspršiti, neće se otopiti u vodi. 

Umjesto toga, može završiti na odjeći, u obliku bijelih ili plavih mrlja, voštanog tragova ili krute teksture. Možda ste mislili da ih je nemoguće ukloniti, ali stručnjaci za čišćenje iz Whirlpoola rekli su za The Sun da ih možete očistiti – alkoholnim octom.

Stručnjaci su objasnili: “Mrlje od tekućeg deterdženta za rublje mogu se pojaviti ako deterdžent nije pravilno ispran. Srećom, prilično je lako ukloniti ove vrste mrlja. Da biste uklonili mrlje, pomiješajte jednu šalicu octa s četvrtinom šalice vode u sudoperu. Stavite zaprljani odjevni predmet u otopinu i utrljajte tkaninu samu o sebe kako biste očistili deterdžent.” 

Pustite da se odjeća namače sat vremena i stavite je u perilicu samu ili s nekoliko odjevnih predmeta. Ključno je ne preopteretiti perilicu kako bi deterdžent mogao izaći iz tkanine. Ako je mrlja još uvijek tu, ponovite iste korake i staviti sušiti odjeću dok mrlja ne nestane jer toplina može stvrdnuti mrlju. Deterdžent u prahu i tvrda voda mogu uzrokovati mrlje na tamnoj odjeći. 

Za borbu protiv nje ili otopite deterdžent u prahu u vodi prije nego što ga stavite u ladicu ili jednostavno prijeđite na tekući. Mrlje od voska također mogu biti uzrokovane omekšivačem, da biste ih uklonili, istrljajte područje pomoću komadića sapuna za pranje rublja i meke četke za čišćenje. Nakon što uklonite što više možete, ubacite odjeću u sljedeće pranje.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije