održana 21. sjednica

Stručni kolegij MOBiH razmatrao mogućnost poboljšanja statusa vojnika

asd
19.04.2017.
u 16:15

Pod predsjedavanjem ministrice obrane BiH Marine Pendeš, u Ministarstvu obrane BiH danas je održana 21. sjednica Stručnog kolegija kojoj su prisustvovali zamjenik ministra za politiku i planove Sead Jusić, zamjenik ministra za upravljanje resursima Boris Jerinić, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Anto Jeleč, zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za resurse generalmajor Senad Mašović, zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za operacije generalmajor Mirko Tepšić, kao i ostali najviši dužnosnici i rukovoditelja organizacijskih cjelina Ministrarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Također, sjednici je prisustvovala i komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Giselle Wilz.

Razmatrana je mogućnost poboljšanja radno-pravnog statusa vojničkog kadra unutar OSBiH i stupanj poštivanja zakonskih i podzakonskih propisa o ostvarivanju određenih prava iz radnog odnosa.

Na sjednici je analizirano i trenutno stanje procesa knjiženja perspektivne nepokretne vojne imovine, te je zaključeno je da se intenziviraju aktivnosti na prikupljanju neophodne dokumentacije koja bi se što prije predala Pravobraniteljstvu BiH na dalje postupanje.

Analizirani su i mehanizmi suradnje sa NATO-om - PARP i IPAP. I pored dobrih rezultata po pitanju realizacije Parrtnerskih ciljeva, dogovoreno je da se kontinuirano nastavi implementacija preostala 22 Partnerska cilja. Po pitanju IPAP-a dogovoreno je da MOBiH pripremi kvalitetnu platformu sa kojom će predsjedatelj Predsjedništva BiH upoznati članice NAC-a u lipnju , s ciljem dobijanja podrške za aktiviranje MAP-a.

Ministrica Pendeš je od svih rukovoditelja organizacijskih cjelina MO i OSBiH zahtijevala obaveznu i potpunu primjenu zakonskih i podzakonskih propisa, obavezu poštivanja svih rokova i visok stupanj profesionalizma pri realizaciji svih zakonom utvrđenih nadležnosti, priopćeno je iz MOBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?