sjednica

Stručni kolegij MO BiH - Uknjiženo 27 perspektivnih vojnih lokacija

13.07.2017.
u 16:40

 Stručni kolegij Ministarstva obrane BiH pod predsjedavanjem ministrice obrane BiH Marine Pendeš razmatrao je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, Nacrt Zakona o izmjenama i dopuna Zakona o službi u OS BiH, realizaciji Plana nabavki za ovu godinu i pripremi plana nabavki za 2018. godinu, realizaciji proračuna za ovu godinu, kao i analizu procesa uknjižbe perspektivne nepokretne vojne imovine.

Na sjednici u Ministarstvu obrane BiH razmatran je i Izvještaj o reviziji za 2016. godinu, koji je u Ministarstvu obrane proveo Ured za reviziju institucija BiH.

U tom izvještaju Ured za reviziju institucija BiH iskazao je značajan napredak Ministarstva obrane u odnosu na ranije razdoblje. Razmatrana je realizacija Plana za implementaciju Pregleda obrane, te druga aktualna pitanja u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH.

- Posebno je razmatran proces knjiženja perspektivne vojne imovine, te je naglašeno da je dosad učinjen značajan napredak i ukupno uknjiženo 27 perspektivnih lokacija i donesen zaključak da se na rješavanju preostalog broja perspektivnih vojnih lokacija posebno intenziviraju aktivnosti - navode iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

U priopćenju za javnost navodi se da su, nakon iscrpne analize po svim točkama dnevnog reda, doneseni zaključci kojima se zadužuju rukovoditelji organizacijskih jedinica za intenziviranje svih aktivnosti u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH, te da se za sljedeći sastanak konkretiziraju prijedlozi rješenja s ovog sastanka u cilju unaprjeđenja statusnih pitanja, javnih nabavki, knjiženja vojne imovine i druga rješenja koja će biti razmatrana na idućoj sjednici kolegija.

Ministrica Pendeš naglasila je značaj ispunjavanja svih preuzetih obaveza u pravcu ispunjavanja uslova za priključenje europskim i euroatlantskim integracijama i dostizanje NATO standarda, a od rukovoditelja organizacijskih  cjelina MO i OS BiH zahtijevala obaveznu i potpunu primjenu zakonskih i podzakonskih propisa, obavezu poštivanja svih rokova i visok stupanj profesionalizma pri realizaciji svih zakonom utvrđenih nadležnosti.

Sjednici Stručnog kolegija prisustvovali su zamjenik ministra za politiku i planove Sead Jusić, zamjenik ministra za upravljanje resursima Boris Jerinić, kao i ostali dužnosnici i rukovoditelji organizacijskih cjelina Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije