Mijo Krešić

Strašno je da u BiH ne znamo ni broj ni identitet migranata

02.05.2019.
u 09:00

Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, u intervju za Večernji list BiH ističe kako je od početka priče oko navodnog vrbovanja selefija govorio kako se radi o notornim glupostima te ističe kako se zalaže da se do kraja razjasni tko je i kako te pod kojim uvjetima konstruirao cijelu priču. Kada je pak riječ o tematici ilegalnih migranata, Krešić je upozorio kako kao država nismo spremno dočekali problem pa tako ni danas ne znamo tko su ti migranti koji ulaze u zemlju ni o kojem se broju ilegalnih migranata radi. Podsjetivši kako se do danas nije riješilo pitanje podizanja ljudskih i materijalnih resursa na granici, Krešić je naglasio kako se konačno mora dati kvalitetan odgovor na ovaj izazov, a posebice kreiranjem državne politike prema ilegalnim migracijama te procesom kvalitetnije suradnje među agencijama. U tom kontekstu naveo je i kako je potrebno komunikacijom s međunarodnim organizacijama nametnuti se kao vjerodostojan partner.

Možete li se osvrnuti na posljednje informacije iz priče o navodnom vrbovanju selefija, odnosno iz novog smjera u kojem je sve otišlo?

Naravno, od samog početka znao sam u kojem smjeru može otići. Od početka sam tvrdio da se radi o notornim budalaštinama, uvoditi mene u to. Očigledno da vidimo u kojem je smjeru otišlo. Vjerujem da će se ovo do kraja razriješiti. Ono na čemu inzistiram je da se razjasni do kraja, tko, na koji način i pod kojim uvjetima je sve ovo izvedeno.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije