Održana proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Stranačke liste na potvrdi tek u petak nakon revizije županija

'bih...mostar...28.10.2013...sastanak dva hdz-a, vodstvo hdz bih doslo na sastanak u hdz 1990 kroz park zrinjevac foto: zoran grizelj vecernji list'
Foto: 'zoran grizelj vecernji list'
08.07.2014.
u 11:05

Na listama se nalaze i nova imena koja će na poseban način osvježiti liste za predstojeće opće izbore

Hrvatski narodni sabor BiH pozvao je sve hrvatske prognanike i iseljenike podrijetlom iz BiH koji žive izvan ove zemlje da se registriraju za predstojeće izbore, što je uvjet kako bi uopće mogli glasovati na općim izborima u jesen ove godine. Kako su ocijenili iz HNS-a BiH, izlazak na predstojeće opće izbore od presudne je važnosti za opstojnost hrvatskog naroda u BiH! Ovaj savez podsjeća na tehničke korake koje je potrebno poduzeti da bi građani koji žive izvan BiH mogli glasovati. Za sudjelovanje na izborima nije potrebno imati osobnu iskaznicu iz BiH, a uvjet je da je osoba državljanin BiH, da na dan izbora ima 18 godina i da ima prijavljeno prebivalište u BiH. Da bi pak mogli glasovati u odsutnosti, najprije se moraju prijaviti za glasovanje izvan BiH do 29. 7. 2014. u 24 sata. Prijava se vrši tako da na stranici www.izbori.ba skinu obrazac PRP-1 ručno ga ispune te uz njega prilože dokumente. Za osobe koje posjeduju dokument izdan u okviru CIPS sustava potrebno je popuniti i vlastoručno potpisan obrazac PRP-1 te presliku CIPS dokumenta. Za druge osobe koje nemaju CIPS dokument potrebno je dostaviti popunjen i vlastoručno potpisan obrazac PRP-1, identifikacijski dokument zemlje u kojoj žive, dokaz o državljanstvu BiH ne starije od 6 mjeseci i dokaz o prebivalištu BiH ne starije od 6 mjeseci. Te dokumente može se dostaviti faxom na: +387 033 251 333 ili +387 033 251 334, preko e-maila na: prijavapp@izbori.ba ili preko pošte na adresu: Poštanski pretinac 451 71000 Sarajevo BiH. Uz to na obrazcu PRP-1 na pitanje br. 10 odgovor treba biti glasovanje poštom.     

Komentara 5

CO
cope
15:58 09.07.2014.

Jebli ih izbori svako ceteri godine nemogu koristiti svoj godisnji odmor vec se moram sa svojim saradnicima boriti za Hrvatsko pucanstvo. Ne znam zasto me ne izaberu za dozivotnog predstavnika Hrvatskog pucanstva da se vise ne zajebajem sa ovim izborima,aa to cu predloziti na HNS-u I svi ce se jedloglasno sloziti.

BR
brodarevac
13:06 08.07.2014.

sa svakom kombinacijom on lično dobiva samo je pitanje nekad manje a nekad puno više. On je čovjek koji zna za sebe a narod ko ....

RO
rosa
11:44 08.07.2014.

Od presudne važnosti za opstojnost hrvatskog naroda u BiH je da njegovi politički predstavnici zastupaju interese Hrvata, a ne partijske i voždovske interese. Višegodišnje političko djelovanje Čovića govori da je to najveća štetočina u ostvarivanju hrvatskih interesa u BiH. Uostalom zar se ne radi o "akademiku" koji prihvaća sve društvene sustave, komunizam, socijalizam, kapitalizam, .... uz uvjet da je na vlasti ili da je miljenik vlasti kao što je bio u komunizmu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije