glavni tajnik NATO-a

Stoltenberg: NATO priprema posebni paket mjera pomoći BiH

Jens Stoltenberg
13.08.2022.
u 13:17

Stabilnost Zapadnog Balkana, kako je između ostalog navedeno u pismu, je dugoročni strateški cilj Alijanse kojem ostaje do kraja predana.

Sjevernoatlanski savez (NATO) snažno podržava euroatlanski put Bosne i Hercegovine. Alijansa će nastaviti surađivati s BiH i drugim međunarodnim partnerima da sačuvamo stabilnost i promoviramo reforme u Bosni i Hercegovini - navodi glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

-Ruska agresija na Ukrajinu je fundamentalno potkopala europsku sigurnost. Zato je NATO spreman nastaviti podržavati partnere koji mogu biti izloženi malignom utjecaju i pritisku, kako bi ojačao njihovu otpornost. Kao što znate, NATO razvija set mjera, posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu, u skladu sa potrebama - naveo je glavni tajnik NATO-a u pismu upućenom zamjenici predsjedatelja Vijeća ministara i ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Stabilnost Zapadnog Balkana, kako je između ostalog navedeno u pismu, je dugoročni strateški cilj Alijanse kojem ostaje do kraja predana.

Stoltenberg je izrazio zabrinutost zbog separatističke retorike i aktivnosti koje prijete da naruše uspjeh Daytonskog mirovnog sporazuma. Istaknuo je kako NATO snažno i nedvosmisleno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine te funkcionalnost institucija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?