Potpredsjednik FBiH

Stojanović dao suglasnost za Vladu FBiH

klix.ba
03.04.2023.
u 18:22

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović (SDP) dao je nakon današnje sjednice Predsjedništva SDP-a BiH suglasnost za imenovanje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

- Želim vas informirati da prema stavovima SDP-a i prema mojim osobnim stavovima kao potpredsjednika Federacije iz reda SDP-a, želio sam prije svega da vlada predvođena SDP-om bude u potpunosti pošteđena svih ovih dilema i kritika oko kadrova. Svjesni ste svi da su se pojavile dileme vezano za određene kadrove. Ja sam u svom pismu predsjednicima pokazao kako SDP nema problem da se analizira bilo kakva povijest bilo kojeg kandidata iz SDP-a ali isto tako očekujem da predsjednici koalicijskih partnera također vode računa o kredibilitetu vlade i da sporni kadrovi koje su predlagali također razmisle da ih eventualno promijene, kazao je Stojanović, piše Avaz. 

- Na moju žalost, predsjednici stranaka kojima sam uputio pismo ne žele promijeniti svoje kadrove i oni su to već više puta u javnosti iznijeli. Dakle neće doći do promjene kadrova i ovaj konačni prijedlog Vlade FBiH će biti u suštini nešto što će biti konačno. Dat ću suglasnost za imenovanje nove Vlade FBiH. Zašto? Trenutna Vlada FBiH je godinama u tehničkom mandatu, nema tri ministra. Želim vas informirati kako sam po stavovima SDP-a htio da Vlada predvođena SDP-a bude pošteđena kritika. Očekujem da predsjednici SDP-a vode računa o kredibilitetu vlade - rekao je Stojanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije