Vodeći brend - svijeća od prirodnog voska dolazi iz Stoca

Stočanka Berina od voska radi čuda, njezine svijeće tražene su i u regiji

storyeditor/2023-12-04/berina.jpg
05.12.2023.
u 17:05

Kako iskoristiti nemogućnost pronalaska posla u struci, ali i pandemiju za pokretanje vlastitog biznisa - zna Berina Amidžić, mlada djevojka iz Stoca, osnivačica brenda Magnus.

Brend Magnus

- Ideja o samoj izradi svijeća počela je mnogo ranije od realizacije, točnije s početkom pandemije, a javila se kao potreba da na neki način kanaliziram svoju kreativnost. S druge strane, kao diplomirana biologinja, a uskoro i magistrica ekologije i zaštite okoliša, ne mogu raditi u struci, pa je i to jedan od najvećih razloga zašto sam odlučila ispuniti slobodno vrijeme ovim hobijem.

Uz potporu obitelji i prijatelja, Magnus Candle kao domaći brend svijeća službeno je nastao sredinom prosinca 2021. godine nakon dugog planiranja i razmišljanja o mogućim ishodima i rizicima koji postoje na svakom početku, osobito kada za takav proizvod ne pronalazite interes za konzumaciju i upotrebu u najbližoj okolini - kaže za glasstoca.ba.

Ono na što je posebno ponosna kada su njezini proizvodi u pitanju jest unikatnost.

- Za razliku od parafinskih svijeća koje se dobivaju na industrijski način, Magnus svijeće nastaju isključivo kao moj ručni rad - od topljenja voska, bojenja, oblikovanja i svega što se podrazumijeva kada je izrada ručno rađenih svijeća u pitanju pa sve do pakiranja i slanja.

U svaku svijeću pojedinačno se uloži mnogo pažnje i ljubavi te se vodi računa do najsitnijeg detalja kako bi moji kupci dobili savršenu svijeću za upotrebu, koja je kao takva unikatna. Također, mogućnost koju pružam korisnicima mojih proizvoda je da sami odaberu mirise, boje i voskove koji će se koristiti u izradi kako bismo interakcijom zajedno došli do cilja, a to je idealna svijeća - ponosno ističe osnivačica ovog brenda. U čemu se zapravo ogleda važnost korištenja svijeća izrađenih od prirodnih materijala, Berina objašnjava za glasstoca.ba:

- Za izradu svijeća koristim isključivo prirodne materijale kao što su sojin i pčelinji vosak, pamučne fitilje, eterična i parfemska ulja, pupove ruža, sušene plodove voća i sl. Light motiv moje radionice je da se u samoj izradi i pakiranju koriste ekološki prihvatljivi materijali ili, u najgorem slučaju, ambalaža koju je moguće iskoristiti u neke druge svrhe nakon što se svijeća potroši, što je slučaj sa svijećama koje dolaze u aluminijskim i staklenim ambalažama.

Ekološki materijali

Trenutačni asortiman Magnusa temelji se na ponudi tridesetak modela svijeća od sojina i pčelinjeg voska u različitim oblicima, bojama, mirisima i gramaži, a svakako se i kupcima ostavlja da ih iskombiniraju kako bi se zadovoljila sva čula.

- Najviše sam ponosna na činjenicu da sam od dana osnivanja do danas osvojila povjerenje velikog broja kupaca, kako u BiH tako i u regiji. Neskromno ću reći za kraj da je uporan trud i rad u ove dvije godine postavio moj mali brend na sami vrh popularnosti i prepoznatljivosti u našoj državi kada su svijeće od prirodnih voskova u pitanju - zaključuje za glasstoca.ba ova mlada bh. poduzetnica, koja u skorijoj budućnosti planira proširiti asortiman i na prirodne sapune i mirisne kupke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?