Analiza

Što su građani BiH tijekom pandemije najviše pretraživali preko online oglasa?

Olx.ba
30.04.2020.
u 17:13

Pandemija korona virusa utjecala je na mnoge aspekte našeg života pa i na potražnju i kupovinu proizvoda.

Jedan od najpopularnijih servisa za online kupovinu OLX.ba, objavio je analizu za čim su bh. građani najviše tragali tijekom razdoblja kada je epidemija korona virusa zahvatila BiH, odnosno kada su uvedene različite mjere, a ljudi više vremena provodili u kućama. Analiza se odnosi na razdoblje od 15. ožujka do 27. travnja, a podatke su usporedili s razdobljem od 31. siječnja do 14. ožujka, javlja N1. 

Uvjerljivo se najviše tragalo za brašnom, čega je nedostajalo na policama supermarketa na samom početku pandemije. Potražnja ovog prehrambenog proizvoda skočila je za više od 1000 posto.

Na drugom mjestu je, očekivano, potraga za zaštitnom opremom - maskama i rukavicama, čija je potraga skočila za 719 posto.

Na popisu su se našli i rekreativni predmeti poput rolera ( porast za 485 posto), bučica (porast za 460 posto), ljuljačka (porast za 389 posto), trampolina (330 posto), a na popisu su i roštilj čija je potražanja skočila za 358 posto te trimeri - skok od 380 posto.

Građani su pretraživali mnogo više i pojam nargila, s obzirom da su svi kafići i nargila barovi zatvoreni mjesec i pol. Potražanja za nargilama porasla je za 321 posto.

S druge strane, iz OLX-a ističu kako je pandemija prouzročila da Golf 5, koji se duže vremena nalazio u top listi pretraga, doživi značajan pad, kao i nekretnine i vozila u totalu koji su imali značajan pad u potražnji, a samim tim i u prodaji.

Potraga za kupovinom vozila pala je za 74 posto, a nekretninama za 30 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?