Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Što slijedi nakon imenovanja Tegeltije za mandatara Vijeća ministara BiH?

Predsjedatelj Vijeća ministara stupa na dužnost nakon što njegovo imenovanje odobri Zastupnički dom, u roku ne dužem od 30 dana od imenovanja.
19. studenoga 2019. u 16:14 0 komentara 1242 prikaza
Foto: N1

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj izvanrednoj sjednici imenovalo Zorana Tegeltiju iz SNSD-a za mandatara sa sastav Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Sada slijedi procedura koja se mora ispoštovati. 

Odluka Predsjedništva Bosne i Hercegovine će biti dostavljena u daljnju proceduru Povjerenstvu za pripremu izbora Vijeća ministara Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH čiji su članovi imenovani, ali Povjerenstva još uvijek nije konstituirana, donosi N1. 

Konstitutivna sjednica Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara prekinuta je krajem prošle godine u Sarajevu u trenutku predlaganja kandidata i izbora predsjedatelja ovog tijela i njegovih zamjenika.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP BiH) ranije je potvrdilo da kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Prema Ustavu BiH, Predsjedništvo BiH imenuje predsjedatelja Vijeća ministara i odluku o tome dostavlja Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na potvrđivanje.

Predsjedatelj Vijeća ministara stupa na dužnost nakon što njegovo imenovanje odobri Zastupnički dom, u roku ne dužem od 30 dana od imenovanja.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.