Tegeltija i Lajčak

Što prije početi s mjerama kako bi se ojačalo gospodarstvo i vratila radna mjesta

29.04.2020.
u 07:10

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je putem videolinka s posebnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine te druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom. 

Tom prilikom, Tegeltija je upoznao Lajčaka s aktivnostima i mjerama koje su vlasti na svim razinama u BiH poduzele kako bi se spriječilo širenje pandemije virusa i sačuvali životi i zdravlje građana, te ustvrdio kako su donesene mjere bile adekvatne i da je odgovor vlasti bio blagovremen. 

Na sastanku je zajednički utvrđeno kako je potrebno što prije početi s provođenjem potrebnih mjera kako bi se pokrenule ekonomske aktivnosti, ojačalo gospodarstvo i vratila radna mjesta, kao i nastaviti reformske procese u BiH kroz provođenje socioekonomskih mjera koje su ranije definirane. 

Tegeltija je ponovio puno opredjeljenje Vijeća ministara za rad na procesu europskih integracija i provođenje reformi u skladu s Mehanizmom koordinacije, uvažavajući ustavne nadležnosti svih razina vlasti u BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije