POSJET UINOBiH

Što prije angažirati sva raspoloživa sredstva s ciljem modernizacije infrastrukture na graničnim prijelazima

posjet uno bih
20.09.2016.
u 17:41

Džakula prezentirao je članovima povjerenstva stanje infrastrukture na graničnim prijelazima u BiH, te iznio prijedloge za rješavanje problema na njima

Predsjedatelj Zajedničkogpovjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i član Povjerenstva Šemsudin Mehmedović boravili su danas u radnoj posjeti Glavnom sjedištu Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH u Banjoj Luci, gdje im je domaćin bio direktor UNOBiH Miro Džakula sa suradnicima.

Sastanak članova Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH s predstavnicima UNOBiH, kojem je nazočio i direktor Granične policije BiH Zoran Galić, imao je za cilj sagledavanje stanja infrastrukture na graničnim prijelazima u BiH za koje je neposredno nadležna ta uprava.

Tijekom brojnih radnih posjeta članova tog povjerenstva terenskim uredima Granične policije BiH, posebno tijekom nedavnog posjeta jedinici Granične policije BiH u Doljanima, zaključeno je veoma loše stanje infrastrukture, kao i veoma loši uvjeti za rad graničnih policajaca na tim prijelazima.

Direktor UNOBiH Miro Džakula prezentirao je članovima povjerenstva stanje infrastrukture na graničnim prijelazima u BiH, te iznio prijedloge za rješavanje problema na njima, kao i potencijalne načine iznalaženja finansijskih sredstava za poboljšanje aktualne situacije na postojećim infrastrukturnim objektima.

Galić i njegovi suradnici istaknuli su da već duže vrijeme predstavnike nadležnih institucija u BiH upozoravaju na problem neuvjetnih prostora za rad na pojedinim graničnim prijelazima, o čemu je, između ostalog, i predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić informirao ministra sigurnosti BiH po okončanju posljednjeg posjeta regionalnom uredu Granične policije „Jug“ u Čapljini.

Sugovornici su zaključili da je nužno što prije angažirati sva raspoloživa sredstva s ciljem modernizacije i opremanja infrastrukture na graničnim prijelazima, što bi, s jedne strane, poboljšalo imidž naše zemlje, a s druge strane omogućilo pripadnicima Granične policije BiH da kvalitetno rade svoj posao.

Članovi povjerenstva će, s ciljem iznalaženja rješenja koja će omogućiti pripadnicima ove agencije bolje uvjete za obavljanje redovnih aktivnosti, nastaviti s terenskim posjetima jedinicama Granične policije BiH. S tim u vezi, po okončanju ove posjete, članovi povjerenstva će, zajedno s direktorom UNO Mirom Džakulom i direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem, u radnom posjetu Terenskom uredu Granične policije „Sjeverozapad“ sa sjedištem u Gradišci, priopćeno je iz PSBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije