karneval u Čapljini

Stižu karnevalisti iz pet zemalja i Crvena jabuka

04.07.2019.
u 17:15

Poodmakle su pripreme za 21. međunarodni ljetni karneval u Čapljini, koji će se održati 17. kolovoza. Posjetitelje će nakon karnevalskih ludorija na Trgu kralja Tomislava zabavljati Crvena jabuka, doznali smo od Katje Stojić, tajnice Turističke organizacije “Čapljinka” koja je domaćin i organizator karnevala. Govoreći o pripremama, tajnica Stojić kaže:

“Pripreme su u punom jeku. Nastojimo da što više skupina dođe, od domaćih do inozemnih. Imamo brojna poznanstva, u nizu mjesta i zemalja smo gostovali, pa se nadamo uzvratnim nastupima. Za sada su dolazak potvrdile dvije skupine iz Italije, zatim skupine iz Siska u Hrvatskoj, Tivta u Crnoj Gori, Srbije, Slovenije, a moguće iz još nekih zemalja iz kojih čekamo potvrde”, kaže Katje Stojić, pa ističe da ima i određenih problema: “Pojavio se problem smještaja skupina jer je hotel “Mogorjelo” zatvoren, pa moramo tražiti alternativna rješenja, smještaj u okolnim gradovima ili kao nekih prethodnih godina, u vojarni Božana Šimovića. To ćemo još vidjeti, a nadam se da ćemo i taj za nas neočekivani problem smještaja uspješno riješiti”.

Kad su u pitanju domaće skupine, tajnica Stojić ističe da će većina skupina koje su nastupale prethodnih godina sudjelovati i na 21. međunarodnom karnevalu u Čapljini: “Bit će dovoljno domaćih skupina uz neizostavne čapljinske mažoretkinje, tu su i kolege iz Ljubuškog, koji su isto članovi Europske asocijacije karnevalskih gradova, Plesni studio Paganini iz Livna...”

Posjetitelje će na predstojećem međunarodnom ljetnom karnevalu nakon karnevalskoga ludila po prvi put zabavljati Crvena jabuka. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?