Prevladan problem

Stikeri za registraciju automobila u HNŽ stižu danas

reg
20.11.2015.
u 06:15

Vlasnici automobila iz Hercegovačko-neretvanske županije posljednjih dana nisu mogli produžiti registraciju vozila jer je u MUP-u ove županije nestalo stikera koji se lijepe na vjetrobransko staklo automobila kao znak da je vozilo registrirano. Prema informaciji koja je za Večernjak potvrđena iz izvora u MUP-u HNŽ-a, stikeri će u ovu županiju stići tijekom današnjeg dana.

Zastoj u registraciji

“Istina je da je nestalo stikera, ali uloženi su napori kako bi se ovaj problem što prije riješio i mogu sa sigurnošću reći da određena količina stikera stiže sutra”, kazao nam je izvor iz MUP-a HNŽ. Vlasnici automobila koji su posljednjih dana registrirali automobile ogorčeni su nastalom situacijom, uredno su platili sva davanja, a automobile su vozili bez prometnih dozvola jer im ih u MUP-u HNŽ ne mogu izdati bez stikera kojih nije bilo na stanju. “Uredno sam platio oko 530 KM za registraciju, ali već nekoliko dana ne mogu dobiti prometnu dozvolu jer u policiji nemaju stikera”, rekao je jedan od ogorčenih vozača za Patriju i dodao kako je za vikend planirao putovanje do Zagreba na koje neće moći ići s vlastitim registriranim automobilom jer bez prometne ne može prijeći državnu granicu unatoč činjenici da je uredno registrirao automobil. Iz Agencije za identifikacijska dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) kazali su nam kako nisu upoznati s problemom vozača u HNŽ-u, te da, prema njihovoj evidenciji, MUP HNŽ-a trenutačno raspolaže s 5683 unutrašnja stikera.

Preraspodjela stikera

“Uvidom u evidencije o zaprimljenim i potrošenim količinama unutrašnjih stikera na lokacijama na dan 16. studenoga 2015. godine utvrđene su zalihe neiskorištenih unutrašnjih stikera na lokacijama nadležnih organa za registraciju vozila (MUP R. Srpske, županijski MUP-ovi i Javni registar Brčko Distrikta). Prema toj evidenciji, MUP HNK trenutačno raspolaže s 5683 unutrašnja stikera”, potvrdila je Večernjaku Amila Opardija, stručna savjetnica za odnose s javnošću IDDEEA-e. Na osnovi ovih podataka i raspoloživih zaliha koji se nalaze u IDDEEA-i izvršena je raspodjela preostalih količina unutrašnjih stikera po lokacijama nadležnih organa koje će biti dostavljene u sljedećem razdoblju u skladu s potrebama. U toj raspodjeli MUP-u HNŽ će biti isporučeno još 4800 unutrašnjih stikera. Svim nadležnim iz IDDEEA-e je sugerirano da u cilju nesmetanog rada lokacija za registraciju vozila vode evidenciju o broju neiskorištenih stikera na lokacijama koje su im u nadležnosti. “Ako na nekoj lokaciji za registraciju vozila ima više unutrašnjih stikera nego što su stvarne potrebe, nadležnom organu je omogućeno da izvrši prezaduživanje pakiranja stikera na drugu lokaciju za registraciju vozila. Predloženo im je da se pakiranja stikera koje će IDDEEA isporučiti nadležnim organima rasporede po lokacijama za registraciju vozila u skladu sa stvarnim potrebama”, navode iz IDDEEA-e. Podsjetimo, Vijeće ministara BiH je primilo k znanju informaciju IDDEEA-e. Procjene agencije govore kako bi stikeri mogli nestati u siječnju sljedeće godine zbog iznimno dugog žalbenog postupka koji vodi Ured za razmatranje žalbi BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?