Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Stigla računala: Posuški osnovci odsad će samostalno moći pratiti sate informatike

19. prosinca 2018. u 10:19 0 komentara 77 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju opremljena je učionica koja će odsad biti u funkciji informatičkog kabineta. Ima 28 računala tako da će svaki učenik na satu informatike samostalno pratiti nastavu. Računala su umrežena i nastavnik u svakom trenutku prati i nadzire rad učenika. - Općina Posušje financijski je potpomogla opremanje kabineta kako bi učenici najbrojnije škole u BiH imali suvremene uvjete za učenje informatike - priopćeno je iz Općine Posušje.

Nove potrebe

- Opremanje kabineta informatike projekt je koji dugo čekamo. S Općinom Posušje, Rudnicima boksita i Violetom iz Gruda konačno smo ga realizirali - kazao je ravnatelj OŠ Ivana Mažuranića Posušje Zvonimir Širić. Dodao je kako će kabinet odlično doći i sekciji iz informatike koja ima oko 100 članova što ju čini najbrojnijom u školi. Stavljanje u funkciju kabineta bio je povod posjeta općinskog načelnika Branka Bage školi gdje ga je ravnatelj Zvonimir Širić upoznao s urađenim, zahvalio na potpori i suradnji, ali ukazao i na nove potrebe škole. Kako se po broju učenika radi o najvećoj u BiH, školi koja radi u dvije smjene i to kroz 12 sati dnevno, škola ima i velike potrebe. - Zajedničkim naporima i inovativnošću svih nas u sustavu tražimo mogućnosti dodatnih izvora financiranja za daljnje uređenje svih škola u općini jer su, nažalost, razvojni kapaciteti općinskog proračuna skromni i ne ostavljaju nam puno mogućnosti - kazao je načelnik Bago. Stoga Općina kroz Ured za razvoj stoji na raspolaganju svim našim školama, ustanovama i pojedincima kao potpora u prijavi za razna grant i druga sredstava, a i sama aplicira i provodi više razvojnih projekata. Upravo je ovih dana Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH pozitivno ocijenio prijavu Općine Posušje i OŠ Ivana Mažuranića vezanu za projekt rekonstrukcije i sanacije područne škole Čitluk.

Projekt rekonstrukcije

- Dobivena sredstva od 150.000 kuna bit će uložena u opremanje namještaja - kazao je za Večernji list ravnatelj Širić. Inače, ova područna škola zahtijeva što žurnije radove, kako na prilagodbi postojećeg prostora tako i na proširenju jer je učenika sve više. Stoga je u suradnji općinske administracije i uprave škole izrađen projekt rekonstrukcije vrijedan oko 250.000 KM. - Radit će se na proširenju za još dvije učionice, obnovu sanitarnog čvora, zbornice pri čemu će škola moći raditi u jednoj smjeni - kazao je ravnatelj Širić. Središnja OŠ u Posušju obnovila je i fond knjiga u knjižnici. Naime, prigodom „Dana kruha“ učenici i roditelji pripremili su mnoštvo peciva, kolača i zimnicu koje su prodavali. Prikupljeni novac namijenili su obnovi knjižničnog fonda. Prikupljeno je više od 900 KM, što je bilo dovoljno za 20 novih naslova u knjižnici.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.