Sarajevo

Štediše ne bi nipošto trebale slati štednu knjižicu

13.12.2015.
u 07:00

Bh. štedišama Ljubljanske banke kojima je u staroj deviznoj štednji iza 1992. anulirano stanje i imaju potvrdu o prijenosu tih sredstava na nekadašnji ZAP FBiH, a sredstva nisu utrošili u procesu privatizacije ili otkupu stanova, moraju poslati zahtjeve skrbništvu Ljubljanske banke, podružnica Sarajevo, Ministarstvu financija i Agenciji za privatizaciju FBiH kako bi dobili odgovore - dokument o stanju na svojim računima na dan 31. 12. 1991.

- Štediše BiH bi trebali popuniti zahtjeve na posebnim obrascima koji su namijenjeni za tu svrhu te ih predati na spomenute adrese - objasnila je Amila Omersoftić, predsjednica Udruge za zaštitu deviznih štediša u BiH, gdje se i mogu preuzeti obrasci za spomenute zahtjeve.

Smatra da bh. štediše ne bi nipošto trebale slati štednu knjižicu, nakon što dobiju odgovor od skrbništva Ljubljanske banke, podružnica Sarajevo o vlasniku i stanju računa na dan 31. 12. 1991. Napominje da se u Sloveniju ne šalju ni odgovori od Agencije za privatizaciju i Ministarstva financija, nego da potvrde sačuvaju u slučaju zahtjevanja potraživanja na drugim adresama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?