JAKO JE BLIZU

Statistika otkrila: Ovo je dan kada je najveća vjerojatnost da ćete umrijeti

Getty
05.01.2019.
u 18:42

Istraživanje je pokazalo da je 30. srpnja datum kada je najmanje vjerojatno da ćete umrijeti jer je prosjek tada 1208 smrtnih slučajeva, 13% manje od dnevnog prosjeka

Nedjelja, 6. siječnja dan je koji može ponijeti naziv "dan smrti". Naime, na taj datum je najveći postotak smrtnosti u posljednjih 12 godina.  

U razdoblju od 2005. do 2017. godine, 6. siječnja u prosjeku je umrlo 1732 osobe, što je 25% više od ukupnog dnevnog prosjeka koji iznosi 1387 smrtnih slučajeva dnevno. Zanimljivo je i da je,  prema analizi podataka Ureda za nacionalnu statistiku svih deset najčešćih dana kada ljudi umiru smješteno u prva dva tjedna ili u posljednji tjedan u godini, piše Daily Mail.

Vremenske (ne)prilike i hladnoće gotovo sigurno pridonose tomu, a siječanj je najčešće, uz veljaču, najhladniji mjesec u godini. 

Slabiji imunološki sustav zbog vremenskih uvjeta može ljude učiniti ranjivijima na infekcije i bolesti koje mogu rezultirati smrtnim slučajevima.

Nasuprot tome, istraživanje je pokazalo da je 30. srpnja datum kada je najmanje vjerojatno da ćete umrijeti jer je prosjek tada 1208 smrtnih slučajeva, 13% manje od dnevnog prosjeka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?