JEFTINI SASTOJCI I PRIPREMA

Starinski kolač sa jabukama - topi se u ustima i svima uspjeva

19.01.2022.
u 13:46

Brzi kolač s jabukama čije sastojke sigurno već imate u kući

Kada vam se jede nešto slatko, a u kući imate jabuke onda će vas oduševiti ovaj recept. Ostale sastojke sigurno već imate, potrebno vam je samo malo vremena. Lijep kolač koji se topi u ustima pri svakom zalogaju, a idealan je uz popodnevnu kavu ili čaj, prenosi portal Stvar ukusa. 

Sastojci:

Za fil:

5 jabuka (rendanih)
3 žlice šećera
12 g vanilin šećera

Za koru:

7 jaja
120 g šećera
6 žlica ulja
6 žlica mlijeka 
6 žlica brašna
12 g praška za pecivo

Priprema:

Jabuke pomiješajte s vanilijom i običnim šećerom pa kuhajte 10 minuta uz konstantno miješanje. Trebate dobiti mekanu kremu i da vam se šećer skroz otopi. Umutite cijela jaja sa šećerom, dodajte ulje i mleko. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i ubacite u smjesu. Lagano ručno miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, pa je izlijte u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva maksimalno pola sata. Ostavite da se potpuno ohladi. Koru podijelite na dva jednaka dijela i prebacite u malo dublju posudu, prenosi portal Stvar okusa. Preko stavite fil od jabuka i potom preklopite drugom korom. Pospite šećerom u prahu i režite na trokutove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije