nitko ga ne želi

Stari zrakoplov Vlade RS najvjerojatnije leti na otpad

15.05.2018.
u 08:13

Na licitaciju za prodaju starog zrakoplova Vlade RS, cesne C500 proizvedene 1980. godine, nitko se nije prijavio i po svemu sudeći sudbina ovog zrakoplova je otpad ili da ga se negdje postavi kao izložbeni predmet. Odluka o prodaji stare cesne i poziv za licitaciju doneseni su polovinom travnja ove godine, ali u postavljenom roku nitko se nije javio, a. kako saznajemo, ni raspitivao o kupnji. Minimalna ponuđena cijena bila je malo više od 318.000 KM i pozivom je bilo predviđeno da će licitacija biti održana samo u slučaju ako budu dva kvalificirana sudionika, pišu Nezavisne novine. Sreten Ilić, direktor Zrakoplovnog servisa RS-a, prije nekoliko dana nam je potvrdio da nije bilo zainteresiranih za kupovinu stare cesne i da će odluka o njezinoj sudbini biti donesena uskoro. Nakon što je propala prva licitacija, Zrakoplovni servis Republike Srpske 11. svibnja raspisao je i drugu licitaciju, koja će biti održana idući mjesec i gotovo je sigurno da se ni na nju neće prijaviti nitko. Nakon što je propala prva licitacija, s Ilićem nismo uspjeli stupiti u kontakt, ali nam je iz nekoliko izvora potvrđeno da od prodaje stare cesne neće biti ništa te da već godinama taj zrakoplov predstavlja problem jer nema gdje stati i svi peru ruke od njega.

- Taj zrakoplov neće nitko. On je zastario, puno troši i njegovo održavanje je skupo. Sve moguće dozvole su istekle i trebalo bi u startu oko pola milijuna KM da se osposobi za letenje. Jedini kupac tog zrakoplova može biti neki kolekcionar, koji će ga osposobiti i vozati kao oldtimera - ispričao je ovaj izvor, dodajući da se s prodajom zrakoplova, zbog birokratskih procedura, zakasnilo i da je to pitanje trebalo rješavati prije desetak godina jer je tada još bilo zainteresiranih za kupnju. Inače, ovaj zrakoplov, koji je nekada bio u vlasništvu Vlade Republike Srpske, za letenje je osposobila kompanija “Sky Srpska” zato što, po međunarodnim pravilima, kompanija, koja se bavi tim poslom, mora imati zrakoplov u svom vlasništvu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?