Galić i Vuković

Stanje na nekim graničnim prijelazima izuzetno loše

galić vuković
19.11.2015.
u 19:48

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić susreo se danas s predsjednikom Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH Vjekoslavom Vukovićem u Glavnom uredu. 

Tijekom sastanka Galić i Vuković razgovarali su o dosadašnjoj suradnji Granične policije BiH i Odbora, koju su oba sugovornika ocijenila uspješnom. 

Direktor Galić ovom je prilikom Vukovića informirao o aktivnostima koje provodi ova policijska agencija, kao i da su svi kapaciteti i materijalni resursi na raspolaganju u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Dodao je i da je najveći problem u daljnjem razvoju Granične policije BiH kadrovska nepopunjenost, nedostatak proračunskih sredstava koje GPBiH ima na raspolaganju za realiziranje razvojnih projekata, te stanje infrastrukture na graničnim prijelazima.

- Loše stanje infrastrukture na pojedinim graničnim prijelazima znatno otežava rad i granične provjere. Nadamo se da će nadležne institucije u sljedećem razdoblju imati više razumijevanja i odvojiti neophodna financijska sredstva za izgradnju, čime bi bio poboljšan rad pripadnika Granične policije BiH kao i svih ostalih agencija koje rade na graničnim prijelazima, kazao je Galić. 

Članovi ovog odbora nedavno su posjetili neke bh. granične prijelaze i zaključili da je stanje na pojedinim izuzetno loše. Vuković je ovom prilikom najavio obilaske i drugih graničnih prijelaza te da će u okvirima nadležnosti Odbor učiniti sve kako bi se poboljšao i unaprijedio rad Granične policije BiH. 

Razmijenjena su i dosadašnja iskustva u vezi s predstavkama građana. Konstatirano je da je manji broj žalbi upućen na rad policijskih službenika ove agencije, za koje je nakon provjera, utvrđeno da su osnovane, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije