upravni odbor BHRT-a

Stanje alarmantno, FTV I RTS nam ne daju naš novac od rtv pristojbe

BHRT
24.04.2017.
u 21:29

Upravni odbor BHRT-a na današnjoj hitnoj sjednici razmatrao je drastičan pad prihoda ove medijske kuće zbog kršenja Zakona o javnom RTV sustavu BiH, odnosno odredbe o raspodjeli prihoda od RTV pristojbe.

Upravni odbor zatražio je hitne sastanke s predstavnicima Vijeća ministara BiH i kolegijima oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine radi iznalaženja konkretnih rješenja koja će osigurati opstanak Radio-televizije Bosne i Hercegovine.

Također, zatraženo je da menadžment BHRT-a u izravnim kontaktima s entitetskim servisima u narednih 30 dana pokuša riješiti međusobna potraživanja. U protivnom, menadžment BHRT-a će biti primoran zatražiti od nadležnih sudova donošenje privremene mjere, kako bi spriječili FTV i RTRS da nezakonito zadržavaju prihod od RTV pristojbe koji pripada BHRT-u.

Upravni odbor BHRT-a poziva sve subjekte javnog emitovanja u BiH na poštovanje Zakona o javnom RTV sustavu BiH na način da se sav prihod od pristojbe uplaćuje na jedinstven račun, a ne, kao do sada, na račune entitetskih servisa čime se krši član 23 Zakona.

U kakvoj se situaciji nalazi BHRT-e, najbolje pokazuje podatak da je do polovice travnja putem BH Telecoma uplaćeno 57.000 KM, a od Telekoma RS 60.000.

To je za oko 200.000 KM manje u odnosu na ožjak ove godine. Istovremeno, FTV i RTRS i dalje zadržavaju sav prihod koji su naplatile njihove službe, iako su po zakonu dužni 50 posto sredstava prebaciti BHRT-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?