Gradonačelnik

Stanivuković: Svi službeni kanali digitalne komunikacije na ćirilici

draško stanivuković
27.12.2020.
u 09:55

Interes javnosti izazvala je objava Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banja Luke na društvenoj mreži Facebook u kojoj kaže da će Banja Luka "ponovno biti i ćirilična", a javnost se pita ima li mladi lider što ponuditi svojim građanima osim stvari koje im neće utjecati na život.

"Banja Luka će opet biti i ćirilična. Danas sam, kao simbol svoje velike želje da što više sačuvam naše pismo, poklonio drvenu azbučnu tablu predsjedniku humanitarnog udruženja 'Bastionik' Predragu Adamoviću. Kao gradonačelnik donio sam još jednu naredbu koja se odnosi na našu ćirilicu, a to je da su od danas svi službeni kanali digitalne komunikacije Grada na društvenim mrežama napisani u našem pismu, što do sada nije bio slučaj", napisao je Stanivuković - na ćirilici.

Kako je naveo, njegovo opredjeljenje kao gradonačelnika Banje Luke bit će cjelovita strategija i smjer koji će definirati, a sve u cilju očuvanja ćirilice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije