nije se pojavio

Stanišić obavijestio Haaški sud da zbog bolesti neće biti u sudnici

10.07.2017.
u 20:43

Nekadašnji šef srbijanske obavještajne službe Jovica Stanišić nije se u ponedjeljak zbog bolesti pojavio u sudnici Haaškog suda (ICTY) na nastavku ponovljenog suđenja, objavili su beogradski mediji. Sud je objavio Stanišićevu obavijest da zbog bolesti nije u stanju biti na suđenju, ali se u dokumentu ne navodi o kojoj je bolesti riječ niti kada će doći na ročište, prenosi Fena. 

Stanišić je rekao da se odrekao prava da bude osobno prisutan u sudnici i dopušta da se postupak nastavi bez njega, u nazočnosti njegova odvjetnika.

On je krajem lipnja tražio odobrenje sudskog vijeća da mu se tijekom ljetnje pauze omogući puštanje na privremenu slobodu iz pritvorske jedince u Sheveningenu.

Jovica Stanišić i Franko Simatović zvani Frenki su kao visoki dužnosnici nekadašnje Državne sigurnosti Srbije ponovno izvedeni pred sud zbog optužbi za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima tijekom ratova u Hrvatskoj i BiH devedesetih godina prošlog stoljeća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije