Neriješena nagomilana pitanja

Stabilnosti u BiH nema bez izborne reforme

izbori
08.01.2018.
u 07:00

Usvajanje proračuna na državnoj i federalnoj razini trenutačni su prioriteti u pogledu funkcioniranja i financiranja institucija, ali za ukupnu stabilnost, funkcionalnost i općenito napredak Bosne i Hercegovine neka druga pitanja su mnogo značajnija.

Na razini države to su, bez dvojbe, izmjene Izbornog zakona BiH i završetak procesa pripreme odgovora na upitnik Europske komisije. Situacija oko reforme izbornog zakonodavstva, što je preduvjet za provedbu izbornih rezultata u listopadu ove godine, mogla bi biti jasnija u idućih mjesec dana. Očekuje se očitovanje Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o prijedlogu Kluba Hrvata koji je već usvojen u Domu naroda. Ako bošnjačke stranke odbace taj prijedlog čak i bez pokušaja da amandmanski djeluju na zakon, jasno će biti kako nema političke volje za rješavanje tog problema.

Izmjene Izbornog zakona su i sa stajališta međunarodne zajednice prioritet u BiH, što je u prednovogodišnjoj izjavi potvrdio i visoki predstavnik Valentin Inzko...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?