Snažni udari vjetra napravili veliku štetu

Srušila se skela pored zgrade Predsjedništva BiH, uništeni automobili

31.03.2018.
u 15:35

Snažni udari vjetra napravili su štetu u nekoliko gradova u BiH. U Sarajevu je vjetar polomio drveće na više lokaliteta u gradu te napravio veću materijalnu štetu. Oboren je bor na kuću koja se nalazi u ulici Nasihe Kapidžić-Hadžić. Skela koja se nalazila na zgradi u kojoj je smješteno Ministarstvo vanjskih poslova, pored zgrade Predsjedništva BiH, zbog udara vjetra srušila se, srećom, nije bilo ozlijeđenih, ali je oštećen automobil Golf IV. Kako saznajemo, još nekoliko automobila oštećeno je u Sarajevu. Zbog jakog vjetra praćenog kišom, na Sarajevskoj zračnoj luci jutros su otkazana dva leta iz Istanbula, budući da zrakoplovi zbog nevremena ne bi mogli sletjeti u glavni grad BiH.
Također, zrakoplov iz Kopenhagena nije mogao sletjeti te je nastavio let za Zagreb. "Lufthansin" putnički zrakoplov, koji je trebao sletjeti u Sarajevo, vraća se u Muenchen. Kompanija "Adria" je najavila kašnjenje zbog vjetra - izjavila je Sanja Bagarić-Arnaut, glasnogovornica Sarajevske zračne luke. Snažan vjetar zadesio je i područje Zenice. Prema informaciji iz Operativnog centra MUP-a ZDŽ-a, u Fakultetskoj ulici oštećena su dva automobila, a na više lokaliteta polomljena su stabla.
- Imamo zabilježeno nekoliko prijava o oštećenju stabala, a oštećena su i dva automobila. Srećom, nema povrijeđenih osoba - kažu iz Operativnog centra.Za sada nema dojava o štetama na prigradskom području Zenice, ali i drugim gradovima u Zeničko-dobojskoj županiji. Jak vjetar koji puše posljednjih sat vremena, u Zavidovićima je oborio i oštetio nekoliko starijih stabala u samom središtu grada. Građani se upozoravaju na oprez, jer prijeti i opasnost sa krovova. Zabilježeno je i nekoliko manjih odrona na putnom pravcu Zavidovići -  Banovići. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba priopćili su kako je zbog oborenih stabala na kolovozu u prekidu promet na dionici magistralnog puta M-18 Olovo - Kladanj preko prijevoja Karaula.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?