Prilagođavanje tržištu

Srednja prometna škola Mostar uvodi nova zanimanja

17.06.2016.
u 10:00

U skladu s potrebama poslovnih ponuda i gospodarskog tržišta, Srednja prometna škola Mostar za sljedeću školsku godinu učenicima je otvorila mogućnost školovanja u još trima novim zanimanjima.

Uz dva nova trogodišnja, dizaličara i rukovatelja građevinskim i pretovarnim strojevima, u ponudi je još jedno novo četverogodišnje zanimanje, tehničar za sigurnost cestovnog prometa. Tako, uz postojećih sedam smjerova, učenici se već sljedeći tjedan mogu natjecati za slobodna mjesta i u novim zanimanjima. Uz redovitu teorijsku nastavu, praktični dio izvodit će se u tvrtkama s kojima škola ima sklopljene ugovore.

- Tako se postiže kvalitetna i sveobuhvatna izobrazba učenika za poslove koji se mogu obavljati u širokom području prometnog poslovanja. Napredak u cestovnoj, željezničkoj i zračnoj infrastrukturi, ali i u poštansko-telekomunikacijskom poslovanju, potiče nas da proširujemo ponudu obrazovnih kapaciteta te usmjeravamo mogućnosti školovanja prema sektoru koji razvija zapošljavanje i otvara nova radna mjesta. Prometni sektor nesumnjivo ima perspektivnu budućnost, a Srednja prometna škola uvođenjem novih i privlačnih zanimanja osigurava buduće stručno kvalificirane djelatnike - kazao nam je ravnatelj Srednje prometne škole Mostar Zoran Landeka. U školi koja ima regionalni karakter učenici se mogu upisivati u sljedeća zanimanja: tehničar cestovnog prometa, tehničar za sigurnost cestovnog prometa, tehničar za logistiku i špediciju, tehničar poštansko-telekomunikacijskog prometa, tehničar za željeznički promet, zrakoplovni prometnik, vozač motornog vozila (uključuje besplatno polaganje vozačkog ispita za B kategoriju i C1 potkategoriju), automehaničar, dizaličar i rukovatelj građevinskim i pretovarnim strojevima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?