projekt P.A.R.K.

Središte Viteza dobiva uređeni park i igralište

18.02.2022.
u 08:23

Ono što je ključno za projekt jest rekonstrukcija i uređenje jednog od središnjih gradskih parkova u Vitezu, iza Konzuma, koji će tako dobiti novi sadržaj na korist stanovnicima lokalne zajednice

Udruga "Volim Vitez" tijekom ove godine organizirat će projekt "P.A.R.K. - Pokreni, aktiviraj, radi, kreiraj", a sve u sklopu regionalnog programa lokalne demokracije na zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD 2, koji financira EU, a provodi UNDP.

Ono što je ključno za projekt jest rekonstrukcija i uređenje jednog od središnjih gradskih parkova u Vitezu, iza Konzuma, koji će tako dobiti novi sadržaj na korist stanovnicima lokalne zajednice. Tijekom projekta koji će trajati šest mjeseci, a konačni događaj bit će otvorenje samog parka i igrališta, organizirat će se i niz radionica i aktivnosti.

Područje Viteza snažno se razvilo nakon završetka rata i ratom uništeni industrijski grad pretvorio se u gospodarsko središte i mjesto razvoja šoping-turizma.

- Iako je prelazak komercijalnog i industrijskog dijela grada u rubne dijelove općine iznimno doprinio cjelokupnom razvoju, to je i negativno utjecalo na samu urbanu zonu, odnosno grad Vitez izgubio je značajan broj aktivnosti i mjesta na kojima su se okupljali djeca, mladi i obitelji.

Parkovi su izgubili ulogu mjesta socijalizacije i promocije manifestacija i događaja za građane općine te je stoga Udruga "Volim Vitez" detektirala realizaciju ovoga projekta kao jednu od ključnih aktivnosti za podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici - priopćili su, između ostaloga, iz Udruge "Volim Vitez".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?